Közzétéve 2017.11.29. · Kategória Sajtószoba

Ruslan Seitkazin a világ 9. legnagyobb országában, Kazahsztánban született. Ruslan felsőfokú tanulmányait Angliában végezte, szeptembertől pedig Magyarországon jár doktori képzésre. Kíváncsiak voltunk, hogy nemzetközi viszonylatban milyennek találja a Neptun rendszert.

Miért választottad Magyarországot továbbtanulásod helyszínéül?

Sok külföldi jön Magyarországra tanulni és a számuk évről évre nő. Számos Nobel-díjas volt magyar származású, és ez rengeteg nemzetközi ösztöndíjas számára csábító.

Ruslan Seitkazin

Ruslan Seitkazin

Úgy gondolom, hogy az oktatás a legfontosabb eszköz, amit valaki kaphat ahhoz, hogy sikeres legyen a társadalomban. Minél nagyobb tudásra tesz szert valaki, annál több lehetősége nyílik arra, hogy jobb esélyei legyenek szakmai pályafutása és személyes előrejutása során.

Tanulmányaim alatt elkezdett foglalkoztatni a doktori fokozat megszerzésének gondolata.  Menedzsmentből szereztem alapdiplomát, de egyre jobban elkezdett érdekelni a közigazgatás. Hiszek abban, hogy a tudás hatalmas fegyver, aminek használatával meglehet változtatni a világot. Szeretnék hozzájárulni a közszférához hazámban, mert úgy gondolom, hogy ez az egyetlen útja annak, hogy az emberek élete javuljon, és csökkenjenek azok a kihívások, amelyeket az ország jelenleg tapasztal.

Hol tanultál korábban?

Az elmúlt években különböző intézményekben tanultam.

2015-ben angol nyelvet tanultam, az INTO University of East Anglián, Norwitch-ben. 2016-ban szereztem diplomát akadémiai angol nyelvből a University College Londonon, és mesterdiplomát tettem közigazgatásból a Queen Mary University of Londonon.

Milyen tanulmányi rendszert használtál előző tanulmányaid során?

Minden angliai egyetemnek saját online felülete van.  Például az UCL-nél „UCL moodle”, a Queen Maryn pedig „My QMULPLUS”  volt. A felület hasonló a Neptunhoz, magába foglal minden területet, amire a diákoknak és az oktatóknak szükségük lehet. Nem gondolom, hogy nagyon nagy különbségek vannak, de a mobilverzió kiforrottabb volt, mint itt. A mobil app teljes mértékben a webes felület megfelelője volt.

Mi a véleményed a Neptunról?

Szerintem a webes felület nagyon elegánsan van kialakítva, interaktív és könnyű navigálni. Szeretem, hogy alapvetően minden egy helyen van, ellenőrizni tudom a kollégiumi költségeket is, akár csak a diákigazolvány elkészülését.