Közzétéve 2017.07.13. · Kategória Sajtószoba

Az órarend szerkesztéséhez is elkészült az interaktív on-line oktatóanyag a Neptun rendszert fejlesztő és terméktámogatását végző SDA Informatika Zrt-nél. Ez a 33. elektronikus oktatási segédanyag, ami a rendszer kezelésének elsajátításához nyújt segítséget. Az új kurzus a felsőoktatási intézményekben órarendet létrehozó munkatársak gyors és hatékony felkészítését támogatja.

Az SDA 2012 óta készít interaktív on-line tananyagokat a Neptunhoz, hogy segítse a rendszert bevezető intézményeket a használat elsajátításában. A tananyagok szemléltető videókat, tesztfeladatokat egyaránt tartalmaznak. Alkalmazásukkal gyorsan, egyszerűen tanulhatók meg a rendszer működtetéséhez szükséges ismeretek.

A leckék csaknem felét a tanulmányi adminisztráció számára hozták létre. A 15 kurzus a hallgatók bekerülésétől egészen a tanulmányok bezárásáig mutatja be a lépéseket.

A legújabb, órarendkészítésről szóló segédanyag tartalmazza az órarend szerkesztésével kapcsolatos fogalmakat és szerkesztési lehetőségeket, segítségével megtanulható, hogy miként lehet órarendet létrehozni a grafikus felületen, kurzus felől vagy importálással.
Képernyőkép az elektronikus tananyag egyik oldaláról

Tanszéki dolgozók részére eddig öt e-learning anyag jött létre. Ez az egység a tárgyak, kurzusok, vizsgák, képzéshez tartozó előkövetelmények kezelésére; hallgatók tárgyra, kurzusra és vizsgára jelentkeztetésére, valamint jegybeírásra vonatkozó ismereteket és feladatokat tartalmaz.

A tanulmányi és tanszéki munkatársaknak szóló leckéken kívül született már általános és kiegészítő ismereteket tartalmazó rész, pénzügyek (ki- és befizetések) kezelésére, valamint a Felsőoktatási Információs Rendszerbe (FIR) történő kötelező adatszolgáltatás támogatására vonatkozó segédanyag is.

A cég a végfelhasználókra, azaz a hallgatókra és oktatókra is gondolt a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer webes kezelőfelületeihez létrehozott tananyagok kidolgozásával.

 

A hallgatóknak e-tananyagot készített a tárgy- és kurzusjelentkezési lehetőségek, az alapvető funkciók, a befizetéssel, pénzügyekkel, valamint a tárgy- és vizsgajelentkezéssel kapcsolatos funkciók bemutatására.

 

Az oktatóknak készült tananyag célja az alapvető funkciók, a tantárgyakkal és a hozzájuk kapcsolódó kurzusok oktatói adminisztrálásával kapcsolatos műveletek, a jegybeírási és vizsgakezeléshez kapcsolódó funkciók ismertetése.

 

Az oktatóanyagok azon intézményekben érhetőek el, ahol végrehajtották a szükséges beállításokat az intézményi Neptun szerveren az SDA ajánlásának megfelelően.