Közzétéve 2017.05.09. · Kategória Sajtószoba

A márciusi verziófrissítéssel megjelent a Neptun elektronikus tanulmányi rendszer működését bemutató e-learning tananyag oktatók és felsőoktatásban tanulók számára. Az interaktív oktatóanyag videófelvételek segítségével lépésről lépésre mutatja be a rendszer használatát.

A Neptunt jelenleg 45 felsőoktatási intézmény használja oktatásszervezési feladatok ellátásához, hallgatói nyilvántartásához, tanulmányi ügyek intézéséhez. Az e-tananyagok segítségével vizuális szemléltetőeszközökön keresztül egyszerű, könnyen érthető, egyértelmű magyarázathoz juthatnak a felhasználók. Tanulmányi ügyintézésben dolgozók számára már tavaly júliusban elérhetőek voltak az e-tananyagok. A 32 elkészült segédletből öt a webes, az az a tanárok és diákok által használt felület használatát mutatja be. Felsőoktatásban tanulók a tárgyjelentkezéshez, vizsgajelentkezéshez és a befizetésekhez tudják igénybe venni az új segédletet, az oktatók a vizsgák és a kurzusok kezeléséhez találnak hasznos tudnivalókat a tananyagban. A Neptunt fejlesztő és a terméktámogatást biztosító cég további oktatóanyagok létrehozását tervezi.elearning

A kor kihívásainak eleget tevő e-tananyag minden, a Neptun rendszert használó felsőoktatási intézmény rendelkezésére áll. Az egyetemek, főiskolák hatásköre, hogy mely felhasználók számára kívánják az interaktív segédletet elérhetővé tenni.

Az oktatóanyagok belépés után az Információ menüpontban lesznek elérhetőek azon oktatók és hallgatók számára, akiknek intézménye a márciusi verziófrissítésben szereplő ajánlásnak megfelelően végrehajtotta a szükséges beállításokat a Neptunban.