Közzétéve 2022.02.07. · Kategória Sajtószoba

Felmérések szerint a felsőoktatásba a hallgatók különböző tudásszinttel érkeznek, ismereteik mélysége eltérő, így középiskolai tanulmányaikból származó esetleges hiányosságaik a felsőoktatási képzés során nehézséget jelenthetnek a sikeres vizsgák teljesítése terén. Különösen igaz ez a műszaki, illetve a gazdasági szakok esetében, ahol a későbbi eredményességet nagyban befolyásolhatja a nem megfelelő matematikai előképzettség. Számukra kínál megoldást a Neptunt fejlesztő SDA Informatika Zrt. és az elektronikus tananyagok készítésével foglalkozó ELMS Informatikai Zrt. együttműködésével felsőoktatási intézmények számára díjmentesen felajánlott felzárkóztató matematika e-learning képzés, melyet a Neptunból végezhetnek el a hallgatók azokon az egyetemeken, ahol az intézmény által beállításra került a tananyag elérése.

Az Egyetemi felzárkóztató matematika e-learning képzéscsomag felöleli azokat a legfontosabb középiskolai matematikai témaköröket – ideértve az elméletet és a gyakorlópéldákat, továbbá a szintfelmérőket –, amelyek a középiskolában a közép- és emelt szintű matematikaképzések során elvártak, és szükségesek az érintett felsőoktatási szakokon a sikeres matematikai képzésekhez.

Az interaktív, önálló tanulásra is alkalmas képzéscsomag olyan online oktatási segédlet, mely a hallgatók számára a mai követelményeknek megfelelő, érthető, példákkal illusztrált, ábrákkal és animációkkal tarkított tananyagokból áll. Az érintett témákat az alkalmazás során felvetődő kérdéseken át, logikusan egymásra épülő fogalmak, összefüggések és algoritmusok rendszereként mutatja be, ezzel növelve az alaposabb megértést, jobb megjegyezhetőséget és a hatékonyabb felhasználhatóság esélyeit.

A képzés 10 témakörből áll, és témánként több mint 100 különböző nehézségű gyakorlófeladatot tartalmaz. Ezen túlmenően több száz ZH-típusú feladat is található a két kapcsolódó képzésben, melyek kiértékelése során a hallgató részletes magyarázatot kap a feladatok helyes megoldását illetően. A képzés elméleti része a középiskolai közép- és emelt szintű érettségi új, 2017-től érvényes követelményén alapul. A képzés elősegíti az érintett témakörök tisztázását, az eddig ismeretlen témák és feladatok elsajátítását és a vizsgák sikeres teljesítését.

Az Egyetemi matematika felzárkóztató e-learning képzések tartalma:

matek

Kiemelten fontosnak tartjuk a felsőoktatási intézmények, valamint a hallgatóik támogatását a hibrid vagy online oktatás és ügyintézés területén, valamint az elektronikus távoktatás (e-learning) felsőoktatásban történő, minél szélesebb körű elterjedését. Ennek keretében felajánlottuk az ingyenes Neptun Meet Street modul mellett a tavalyi évben bevezetett, távolléti oktatás ideje alatt az Unipoll elektronikus vizsgáztatás modul, és – az online órák, konzultációk tartására alkalmas fejlesztésünk – Neptun Online oktatástámogatási szolgáltatás időszakosan díjmentes használatát. Mindemellett térítésmentesen biztosítottuk a lehetőséget a felsőoktatási intézményeknek, hogy Neptun rendszerükön keresztül elérhetővé tegyék a matematika felzárkóztató e-learning képzéscsomagot hallgatóik számára, és ezen képzések elérési kedvezményes lehetőségét 2021/2022 tavaszi félévben továbbra is változatlan feltételekkel fenntartjuk.