Közzétéve 2020.11.24. · Kategória Sajtószoba

2020. november 18-án on-line konferencia keretében mutatták be a Neptun tanulmányi rendszer és a Poszeidon elektronikus iktatási és iratkezelési rendszer munkatársai legújabb fejlesztésüket, a Dokumentum átadás modult a felsőoktatási intézmények Neptun tartalmi- és rendszer üzemeltetői számára. Az eseményen közel kilencvenen vettek részt.

A fejlesztésnek köszönhetően lehetőség nyílt a Poszeidonba történő iktatásra, valamint a külső fájltárolóra való dokumentum kihelyezésre a Neptunból. A két funkció együtt és akár egymástól függetlenül is használható.
A felhasználói dokumentáción és a modulbemutató konferencián kívül oktatóvideók segítik a modul használatának elsajátítását.

sajtoszoba_dokumentumatadas_20201124_1

Poszeidon iktatási interfész:

Az intézménynek lehetősége van az interfészen keresztül iktatni a Neptunban keletkezett dokumentumokat a Poszeidonba. A modul lehetővé teszi a vonalkód alapú dokumentum kezelést a két rendszer között, valamint a dokumentumok fizikai kihelyezését a Poszeidonba. A funkción keresztül lehetőség van a Poszeidon oldalon szkennelt példányok automatikus frissítésére a Neptunban. Bizonyos dokumentum típusok esetén lehetővé vált, hogy a dokumentum iktatószámmal ellátott verziója kerüljön vissza a Neptunba. Jelenleg dokumentum sorok és dokumentum kapcsolat nélküli hivatalos bejegyzés sorok iktatására van lehetőség a rendszerben. A későbbiekben tervezzük az üzenetek iktatási lehetőségének megvalósítását.
Az interfész használatának előfeltétele a Neptun és a Poszeidon közötti törzsadat szinkron megléte.

Dokumentum átadása külső fájltárolóra:

A funkció a dokumentumok és a FIR2XML adatok esetén lehetővé teszi az intézmények számára, hogy akár a létrehozásakor, vagy időben később kihelyezzék külső fájltárolóra a Neptunban keletkező dokumentumokat/xml-eket. Lehetővé teszi, hogy eltérő szabályok alapján egy-egy dokumentumot eltérő fájltárolóra helyezzen ki az intézmény.
A kihelyezés előfeltétele, hogy az intézményben legyen kialakítva külön külső fájltároló erre a célra, mely összeköthető a Neptunnal.

sajtoszoba_dokumentumatadas_20201124_2