Közzétéve 2018.07.19. · Kategória Sajtószoba

2018-ban immáron második alkalommal, július 18-án került megrendezésre 50 felsőoktatási intézmény részvételével verziófrissítéshez kötődő konferencia az SDA Informatika Zrt. szervezésében.

Az előadásokon az Oktatási Hivatal felsőoktatási intézményeit érintő aktualitásai, valamint a Neptun rendszerben történt, aktuális verziókövetéshez kapcsolódó fejlesztéseket mutatták be.

A FIR és diákigazolvány estében új szabályok, eljárások, struktúrák alapján kell az adatszolgáltatást végezni. Az SDA munkatársai ismertették ezen szabályokat, illetve ezek tanulmányi rendszerben való megjelenítését. A Teremfoglalás modulban paraméterezés helyett mátrixos szabályozás került bevezetésre, amelynek köszönhetően sokkal több beállításra van lehetőség és még inkább intézményre szabható lett a teremfoglalás, valamint a mátrix által külön lehet szabályozni a klienst és a különböző platformokat. A Pénzügy modulon belül az ösztöndíj import és a külső számlakezelés átírásra került, és jóval korszerűbb lett. Elkészült a számla sztornó indoklása és a NAV on-line számla feladás funkció, amivel törvényben előírt kötelezettségnek tudnak eleget tenni a felhasználók. A Kérvény modulban funkcióbővítéseket hajtottak végre, ami első sorban a munkafolyamatokat érinti. Újdonság még a tárgyfelelős idősoros kezelési lehetőség valamint, a tartozás esetén kreditigazolás kiadását akadályozó funkció. Bemutatták a Gólyát érintő főbb változásokat is. A webfelületen kisebb volumenű fejlesztések történtek.

Az új Neptun verzió fejlesztéseit összefoglaló verziókövetés, az ehhez kapcsolódó állományok, valamint az előadáson bemutatott anyagok az alkalmat követően publikálásra kerülnek a Neptun Termékportálon jogosultsággal rendelkező felhasználók számára.

Üdvözöljük a Neptun rendszerre frissen átállt Tomori Pál Főiskola és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem munkatársait a konferencia résztvevői közt!

A délutáni Nexius egységes keretrendszer előadáson bemutatásra került a Nexius Learning új e-learning koncepciója, valamint az egységes keretrendszere, mely magában foglalja a HTML5-ös tananyagok létrehozására alkalmas szerkesztőt, valamint a SCORM 1.2 és SCORM 2004 tanúsítvánnyal is rendelkező lejátszót.

Az előadás második részében az intézmények számára a Neptun rendszeren keresztül kiajánlható, felvehető és adminisztrálható kurzusokat mutatták be az ELMS Zrt munkatársai. Az előadás utolsó harmadában pedig Dr. Illés Tibor, egyetemi docens, a BME Differenciálegyenletek tanszék vezetője mutatta be az ELMS Zrt és a BME által közösen kifejlesztett, az egyetemi képzésben használható, egyedülálló Matematika e-learning tananyagokat.