Közzétéve 2021.08.06. · Kategória Sajtószoba

Véget ért a vizsgaidőszak, a sikeres záróvizsgát tett hallgatók is átvették a diplomájukat. A jegybeírást és az oklevelek kiállítását követően azonban nem áll meg az élet az egyetemek tanulmányi osztályán és ezen tanulmányiügyek intézéséhez nyáron is segítséget nyújt a Neptun.

Az intézmények a ponthatárhúzást követően a Gólya alkalmazásból konvertálják a felvételt nyert hallgatók jelentkezési adatait a Neptunba. Az intézmények nyáron esedékes feladatai közé tartozik továbbá a szeptemberben induló képzések kurzusainak meghirdetése, az őszi szemeszter órarendjének összeállítása, az önköltségi díjak kiírása, kollégiumi jelentkezések meghirdetése, kollégiumi férőhelyek kiosztása, beiratkozások, bejelentkezések támogatása. Ezeken a folyamatokon kívül a hallgatók kérelmeket is intézhetnek a Neptunban, amelyek miatt azonban nem szükséges belátogatniuk az egyetemre, ha az intézmény használja a kérvénykezelő és a kérdőívszerkesztő modulokat. A teljesség igénye nélkül íme néhány példa arra, hogy milyen ügyeket intézhetnek Neptunon keresztül a hallgatók a nyári szünetben a kérvénykezelő és a kérdőívszerkesztő modulokkal:

  • Pályázat benyújtása nemzeti ösztöndíjra
  • Átsorolási kérelem benyújtása állami ösztöndíjas helyekre
  • Önkéntes tevékenység beszámítása iránti kérelem
  • Tantárgybeszámítás iránti kérelem

A kérvénykezelővel és a kérdőívszerkesztővel (DPR kutatás, szavazások, online vizsgáztatás) végezhető ügyek számát az intézmény tetszés szerint bővítheti, ami számos felsőoktatási adminisztrációs kihívásra jelenthet megoldást – akár nyáron is.