Közzétéve 2021.01.27. · Kategória Sajtószoba

2021 január 21-én mutatták be felsőoktatási intézmények Neptun tartalmi- és rendszerüzemeltetői számára a Cisco Webex Meetings tanulmányi rendszerbe integrálásával létrejött online alkalmak modult a Neptun Terméktámogatás csapatának munkatársai.

Az új funkció hatékony és felhasználóbarát lehetőséget teremt az oktatási és ahhoz kapcsolódó virtuális kommunikációban.

A felsőoktatási intézmények jelenleg többféle platformot használnak az online órák megtartására. Az alkalmazások típusa egy intézményen belül akár oktatónként is eltérhet. A fejlesztésnek köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy az oktatók egységes platformot használjanak az online órák megtartására.

A modul számos előnye közé tartozik az egységes kezelés, a Neptunban már megszokott nyomon- követhetőség, valamint a résztvevők elérhetőségének megadásánál felmerülő hibázási lehetőségek elkerülhetősége, mivel a címzettek köre feltétlenül megegyezik az adatkör résztvevőivel.

Online alkalmat meghatározott adatkörökhöz (kurzushoz, feladathoz, vizsgához és konzultációs időponthoz) oktató hozhat létre saját Neptun webes felületén, de adminisztrátor is létrehozhatja a kliens felületen az oktató számára. A hallgatók és az oktatók a webes felületen az adatköröknél látják az online alkalmakat és a hozzájuk tartozó Cisco Webex Meetings linket, amivel be tudnak csatlakozni a videokonferenciába. Az online alkalmak megjeleníthetők az oktatók és a hallgatók órarendjében is.online_alkalom_orarendbol

Az integráció további előnye, hogy az érintett hallgatók és az oktató automatikus rendszerüzenetet kapnak az online alkalmak létrehozásáról és a Webex meeting linkről. A meeting a böngésző segítségével név és emailcím megadásával használható, ezért nincs szükség előzetes Webex alkalmazás telepítésre.

A modul az intézmények használat során felmerülő visszajelzései és igényei alapján kerül továbbfejlesztésre.

A Neptun Terméktámogatási csapata a modulbemutató online konferencián kívül felhasználói dokumentációval, tájékoztató anyaggal és oktatóvideókkal segíti a modul használatának elsajátítását.